RUSKÁ ZMRZLINA

Suroviny

2 ks Tortové oblátky Anton Toma v modrom obale
4 ks vajce
4 PL práškový cukor
1 balíček vanilkový cukor
1 téglik smotana na šľahanie

 

Postup

Príprava plnky

Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom až do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahúčka ho vmiešame do žĺtkovej peny. Následne vyšľaháme šľahačku a tiež ju vmiešame zľahúčka do žĺtkovo-bielkovej zmesi.

Finalizácia

Vyberieme formu, kde pripravíme základ pre ruskú zmrzlinu. Do vybratej formy dáme na dno oblátku, vylejeme na ňu pripravenú plnku a prekryjeme druhou oplátkou. Formu z vrchu pritlačíme a vložíme do mrazničky aspoň na 4 – 5 hodín. Hotovú zmrzlinu nakrájame.

Dobrú chuť!

Ak máte vlastné recepty, pošlite nám ich na info@antontoma.sk
Najlepšie uverejníme a odmeníme.