TORTOVÁ ROLÁDA


Suroviny
3 ks tortových oblátok od Anton Toma
2 ks banánov
100 g kryštálového cukru
200 ml mlieka
150 g mletých orechov
150 g kryštálový cukor
150 g masla
6 PL vody
100 g sušeného mlieka
200 g strúhaného kokosu
Postup
Oblátky položíme na alobal a prikryjeme vlhčenými utierkami aby zmäkli. Urobíme orechová plnku: Cukor dáme skaramelizovať, odstavíme z ohňa a pomaly prilejeme mlieko. Dáme naspäť na oheň a necháme vrieť, pokiaľ sa karamel neroztopí. Postupne pridávame orechy, premiešame a odstavíme. Nasleduje kokosová plnka: spolu rozpustíme maslo, cukor a vodu. Chvíľu povaríme. Odstavíme z ohňa, primiešame sušené mlieko a kokos. Na oblátky natierame plnky ešte za tepla. Najskôr natierame orechovú a potom kokosovú plnku. Banány prekrojíme na polovicu, poukladáme na plnku a zrolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť!
Ak máte vlastné recepty, pošlite nám ich na info@antontoma.sk
Najlepšie uverejníme a odmeníme.
Najlepšie uverejníme a odmeníme.