ORECHOVÉ REZY
Suroviny
3 ks tortové oblátky Anton Toma v modrom obale
Cesto
200 g mleté vlašské orechy
250 g práškový cukor
3 PL strúhanka
1,5 ČL kypriaci prášok do pečiva
6 ks vajcia
Plnka
200 g práškový cukor
250 g maslo
2 ČL čierna mletá káva
1 ks vajce
štipka soli
Posýpka koláča
60 g várová strúhaná čokoláda
60 g posekané vlašské a lieskové orechy
Postup
Začíname tortovými oblátkami. Na dno plechu (odporúčame s vyššími okrajmi) poukladáme tortové oblátky. Medzierky medzi oblátkami doložíme, aby ste mali celé dno plechu súvislo vystlané. Cesto následne spojí nadstavené kúsky oblátok.
Príprava cesta
Cesto pripravíme zo 6 žĺtok a práškového cukru. Dobre našľaháme, až sa budú tvoriť bublinky. Do cesta budeme postupne pridávať zomleté orechy a v strúhanke zamiešaný prášok do pečiva. Následne postupne pridáme do vyšľahaných žĺtok a spolu premiešame až nám vznikne hutná masa.
Sneh vyšľaháme zo 6 bielkov a štipkou soli do tuha. Sneh pridáme do hutnej orechovej zmesi, po lyžiciach a pomaly ho zapracovávame do nej.
Po spracovaní snehu do zmesi, obsah vylejeme na oblátky uložené v plechu.
Plát pečieme pri 170 – 180 °C, pokiaľ horná časť korpusu nezružovie. Potom necháme dobre vychladnúť. Pozor! Nevyberáme z plechu.
Medzitým vyšľaháme maslo (izbovej teploty) s práškovým cukrom a rozšľahaným celým vajíčkom. Potom všetko dobre mixerom vyšľaháme. Nakoniec pridáme dve kávové lyžičky čiernej, mletej zrnkovej kávy. Natrieme na vychladený plát.
Nakoniec plnku posypeme posekanými vlašskými a lieskovými orechmi a postrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Ak máte vlastné recepty, pošlite nám ich na info@antontoma.sk
Najlepšie uverejníme a odmeníme.
Najlepšie uverejníme a odmeníme.