PIŠINGEROVÁ TORTA

Suroviny

100 g horká čokoláda
100 g práškový cukor
100 g maslo
150 g posekané mandle
1 balenie Tortové oblátky od Anton Toma
1/2 dl rum
2 ks vajce

Čokoládová poleva

200 g mliečna čokoláda
1/2 dl rum

Postup

Do peny vymiešame maslo, pridáme cukor, postrúhanú čokoládu, postupne vajcia, rum a opražené postrúhané mandle. Všetko spolu dobre premiešame a naplníme 5 oblátok, ktoré priložíme na seba. Šiestou oblátkou tortu uzavrieme, zaťažíme rovným tanierom alebo dnom z tortovej formy, na ktoré položíme závažie alebo hrniec s vodou a necháme odležať približne 2 hodiny. Na záver tortu polejeme čokoládovou polevou. Pred poliatím môžeme boky torty obaliť alebo posypať postrúhanými mandľami.

Dobrú chuť!

Ak máte vlastné recepty, pošlite nám ich na info@antontoma.sk
Najlepšie uverejníme a odmeníme.